De voordelen van een bus

Bussen zien we overal, bij particulieren maar ook in het openbaar vervoer en als vervoersmiddel van mensen en producten bij grote bedrijven. Maar er zijn zoveel meer mogelijkheden als het gaat om de bus. In deze blog bespreek ik de verschillende mogelijkheden met je. Sommigen zijn verassend, anderen iets meer voor de hand liggend, maar sowieso handig om even te noemen. Wellicht kom je zelf ook nog op ideeën. Lees je mee?

Wonen in een bus

Alternatieve woonhuizen zijn tegenwoordig heel erg heel. Zeker de ‘kleine huizen’ zijn erg in trek. Maar ook op ‘kleine huizen’ zijn allerlei verschillende alternatieven. Zo kan je op een boot wonen maar ook in een bus. Wanneer je handig bent aangelegd of iemand kent die dat is, kan je simpelweg een grote bus tweedehands kopen en deze ombouwen tot huis van je dromen. Natuurlijk is een staplek regelen dat is wel even een puntje maar de mogelijkheden daarvoor zijn er door de trend rondom ‘kleine huizen’ steeds meer.

Klein vervoer

De bus is natuurlijk gemaakt voor het vervoeren van producten. Het is perfect voor kleinere ondernemers en/of bedrijven die geen behoefte hebben aan een enorme vrachtwagen maar wel graag het vervoer van hun product in eigen hand houdt. De ‘bestelbus’ ofwel de camion is ook te gebruiken voor personenvervoer maar dan moet deze vaak wel nog aangepast worden. Kleine bestellingen, dat is waar deze het best voor ingezet kan worden. Niet zo gek, met zo’n naam.

Werken in de bus

Een andere mogelijkheid is het ombouwen van een bus tot een heuse werkplek. Afhankelijk van of je een vaste plek hebt of rond wil rijden, zijn er verschillende leuke mogelijkheden. Zo kan je een eigen foodtruck opzetten en deze zomer alle festivals afgaan, natuurlijk met de gepaste maatregelen. Maar je zou ook een eigen touring bedrijf kunnen beginnen op kleine schaal en zo mensen die liever niet met het openbaar vervoer reizen of juist naar een specifieke locatie willen met bijvoorbeeld een groep vrienden, rondbrengen.

Even kijken op Trucks.nl

De website van Trucks.nl heeft een breed assortiment aan allerlei bedrijfswagens waaronder dus ook bussen. Dat betekent dat ook het assortiment binnen de bussen breed is. Of je nu een nieuwe of tweedehands aankoop doet zolang de kwaliteit goed is, kan je ermee vooruit. Je kan zelfs een bezichtiging inplannen zodat je zelf de bus kan inspecteren. Klopt de prijs met wat er geboden wordt? En hoeveel onderhoud moet eraan gebeuren, of kan ik er zo mee de weg op? Je hebt dan meteen antwoord op al je vragen